Musik för själen

Pop i Sverige är en stor del av alla genrer av musik och får miljoner av människor att svänga på höfterna på dansgolven och hemma i köket. Musik generellt är någonting som väcker känslor hos människor och vilka typer av känslor det väcker beror till stor del på vad musiken förknippas med, vilka minnen det väcker. Musik används både för nöjes skull och som terapi. De som skapar musik kan dessutom ha det som sitt levebröd. Musik har funnits i alla tider i någon form och finns i alla kulturer. Det är något som verkar vara medfött hos människan och betyder mycket på många plan.

Vid alla tillfällen
Det finns musik för alla tillfällen. När man behöver slappna av kan exempelvis klassisk musik passa bra, men det beror även mycket på vem som lyssnar på musiken och vilken musik man tycker om och blir berörd av. När man sitter vid datorn eller telefonen och spelar på exempelvis casinosidan.com kan det vara skönt att ha bra musik på i högtalarna. Ska man träna och behöver motivation så funkar oftast lite poppigare musik bättre. Forskning visar till och med att rätt musik vid studier gör att man lär sig saker lättare, så studiemusik är inte en dum idé. Musik gör studierna och inlärningen både roligare, lättare och mer effektiv.

A child is hearing music instead of doing his homework

Musik ger högre intelligens
Ja, det finns faktiskt studier som visar på att musik gör barn lite smartare. Barn som musicerar regelbundet har ett högre IQ och har lättare att klara av matematik och språk exempelvis. Det kan man läsa i en artikel hos Aftonbladet. Även Kulturrådet skriver om forskning kring ämnet och nämner att musikalisk träning kan ge otroliga effekter på hjärnans utveckling. Det kan kanske vara en bra idé att kombinera utövning av någon sport med att spela något instrument, då även fysisk aktivitet har visat sig öka inlärningsförmågan. Det ultimata borde alltså vara att ge sig ut i löparspåret med musiken poppandes i hörlurarna.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Terrorpop – En sajt om den svenska popens höjdare!