Roxette

75 miljoner sålda skivor världen över och med fyra singelettor så har Roxette kommit till att bli ett välkänt band världen över. Låtarna The Look, Listen to Your Heart, It Must Have Been Love och Joyride är alla singelettor och letade sig in på Billboardlistan i USA. För duon som bildades 1986 och satte Sverige på världskartan så har succén bara fortsatt och deras musik har kommit att bli odödlig, låtarna spelas fortfarande år efter år. Folk kommer fortfarande till konserterna mer än någonsin och Roxette är ett av Sveriges mest framgångsrika band.

Ett långt turnerande

1200px-Roxette2Den största framgången sägs ha varit under åren 1989–1992 då världsturnén ”Join the Joyride World Tour” genomfördes mellan år 1991-1992 som blev en stor succé. Nästan direkt efter kom även en till världsturné mellan år 1994-1995 som fick namnet: ”Crash! Boom! Bang! World Tour”. Efter det hårda turnélivet så stannade bandet hemma några år och gjorde inga världsturnéer, 2001 var det dock dags igen för ”Room Service Tour” där hela 26 spelningar var inplanerade. Tyvärr fick sångerskan i bandet Marie Fredriksson en hjärntumör året efter och därför tillkom en paus för bandet i flera år som då var oplanerad. Marie Fredriksson klarade behandlingen och år 2009 kunde de åter tillträdda scenen i Night of the Proms. För att fira deras 30-jubileum gav sig Roxette ut på ytterligare en världsturné mellan åren 2014-2016, turneringen kallas XXX – the 30th anniversary tour och det var åter igen utsålda arenor världen över. roxette överlevde längre än väntat men efter läkarens rådgivning till Marie att sluta turnera så ställdes de planerade spelningarna in. Därför gick Roxette den 18 april 2016 ut med att turnerandet var över.

Ett band som är odödligt

Ett band som är odödligt och som har tagit världen med storm. Det är vad Roxette är, ett oändligt turnerade världen över med endast några få vilopauser. En sjukdom som Marie bekämpade och vann över. Många hade nog slutat turnera men inte Roxette, för att tacka fansen åkte de på ännu en lång turnering tills läkaren sa stopp. I över 30 år har Roxette turnerat runt om i Europa och över världen med slutsålda arenor, trots att de även har blivit äldre så har de fortsatt framåt. Roxette är ett band som bör hyllas för deras vilja att fortsätta spela musik som folk älskar i alla åldrar och som skapar en gemenskap samt representerar sitt land. Fyra singelettor som tog sig in på den amerikanska Billboardlistan och med över 75 miljoner sålda skivor är Roxette ett av Sveriges mest framgångsrika band. Ett band som gav allt till publiken och som alltid sjunger sina hitlåtar om och om igen.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Terrorpop – En sajt om den svenska popens höjdare!