Alcazar

Alcazars musik är pop med tydliga discoinfluenser. Gruppen bildades 1998 efter att Andreas Lundstedt fått en förfrågan av Alexander Bard att framföra två låtar som han skrivit. Lundstedt kontaktade då två av sina vänner, Tess Merkel och Annika Kjærgaard, och tillsammans bildade trion gruppen Alcazar. Alcazar släppte de två singlarna, ”Shine on” och ”Ritmo Del Amor”, från 1999 respektive 2000. De skulle dock inte nå stora framgångar förrän med sin tredje singel, ”Crying at the Discoteque”, också från 2000. Låten blev inte bara populär i Sverige, utan även internationellt, och blev bland annat listetta i Brasilien.

I slutet av 2002 fick gruppen en fjärde medlem, tidigare Barbadossångaren Magnus Carlsson. Som kvartett deltog sedan gruppen i Melodifestivalen 2003 med bidraget ”Not a Sinner, Nor a Saint”, där de hamnade på en tredje plats. Alcazar hade dock ingen anledning att sörja för den sakens skull, då låten sålde guld som singel, hamnade på förstaplats på singellistan och Trackslistan, och vann den inofficiella tävlingen National Finals Song Contest som hålls av Eurovisionfans.Alcazar 2

Mellan 2003 och 2005 hade gruppen stora framgångar med bland annat deras album Alcazarized och singeln ”This is the world we live in”. År 2005 deltog de återigen i Melodifestivalen, denna gång efter att ha blivit inbjudna att delta som jokrar. Alcazar var innan dess beredda att delta i Storbritanniens Eurovision-uttagningar. I Melodifestivalen slutade de på en tredje plats med låten ”Alcastar”, som också den blev en stor hit efter tävlingen.

Mellan 2005 och 2007 hade gruppen ett uppehåll från varandra då de jobbade med sina solokarriärer. Efter att det 2007 blivit klart att både Magnus Carlsson och Annika Kjærgaard hoppat av gruppen togs Lina Hedlund in som ersättare, och hon blev sedermera en fast medlem i gruppen, som nu återigen var en trio.

Gruppen har sedan dess fortsatt sin karriär både inom popvärlden och schlagervärlden, då de deltog i Melodifestivalen 2009 och 2010. De slutade på en femteplats 2009, men åkte ut i andra chansen 2010. Efter 2011 har gruppen haft ett mer eller mindre fast uppehåll, som har avbrutits av enstaka framträdanden tillsammans. Inför Melodifestivalen 2014 återförenades dock gruppen, och framträdde med bidraget ”Blame it on the Disco”. De slutade återigen på en tredjeplats. I oktober 2014 meddelades det att Alcazar ska ta över krogshowen på Rondo i Göteborg efter Jill Johnson, med premiär i februari 2015. Showen ska heta Disco Defenders, vilket lovar väl för alla som älskar Alcazars discopoppiga musik.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Terrorpop – En sajt om den svenska popens höjdare!